30-11-10

WAT EEN NAMIDDAG...

Hoi iedereen,

Hier zijn we alweer met een  nieuwe flash, vers van de pers! Het is nu 16u20 en  de kinderen zijn momenteel aan het genieten van een welverdiend  4-uurtje ! Wat een namiddag...

Na de lekkere  groentensoep en frietjes met stoverij , was het tijd voor een half uurtje siesta! Kort maar krachtig want we werden al opnieuw verwacht in de sporthallen ! Vurste en Baaigem  speelden  ophun beurt de recreatiespelletjes en na deze leuke activiteit was het tijd voor boogschieten! We leerden met pijl en boog richten naar een doel met allemaal verschillende kleuren ! Kan je in de roos mikken? neen, mams en paps , niet in een bloem maar in het midden van het bord..... Heel leuk hoor ! Ook het 3de en 4de leerjaar van Asper moesten nog met pijl en boog schieten en deden dat ook voortreffelijk! Ook de meesters toonden hun kunsten en probeerden Willem Tells gewijs een appel van elkaars hoofd te schieten, met de gekende gevolgen vandien.... De foto's zullen u helpen ! Daarna mochten de Asperse  leerlingen naar de ijsschaatspiste ! We stelden vast dat iedereen heel snel bijleert, ja ook diegenen die nog nooit hadden geschaatst bleven volharden en keihard verder oefenen . Met heel veel vallen en vooral opstaan brachten we ook dit tot een schitterend einde! Wat blauwe plekjes op armen , benen en poep,maar geen zorgen, niemand heeft zich bezeerd ,hoor! Voila, u leest het, het programma zat weer boordevol lekkers! Nu een lekkere douche en dan gaan we onze voetjes onder tafel steken en wat energie bijtanken ! Alhoewel ,de meeste kindjes hun "pijp is bijna uit" en dus voorspellen we heel wat minder lawaai dan dat er sneeuw uit de lucht blijft vallen ! Trouwens nog even vermelden dat ook gisteren iedereen zeer flink is gaan slapen, jawel , IEDEREEN....

Tijd om ook een verkwikkende douche te nemen ! Geniet met volle teugen van de foto's en weet dat iedereen het zeer goed stelt ! Tot later...

Kusjes van iedereen hier aan iedereen daar .....

CIAO !

 

TOPFIT VOOR DAG 2

Na de superdag in Planckendael, het opmaken van onze bedjes en  de quiz of het kaartjes schrijven, vielen we toch wel,sneller dan verwacht , in een diepe slaap. Vele schaapjes huppelden voorbij en er werd heerlijk gedroomd ! "'t Was net of ik thuis was," hoorde ik in verschillende kamers weerklinken.

Deze morgen rond half 8 waren de meesten fris en monter, klaar voor een lekker ontbijtje. Daarna ging het vlug richting slaap-kleedkamer want er stond een stevige sportvoormiddag gepland!

De kinderen van Baaigem  en Vurste kregen eerst een initiatie korfbal en dan mochten ze hun schaatsen aanbinden en zich op het "gladde ijs" begeven ! Een openlucht-schaatspiste ,midden in een bos, volledig overdekt met een wit sneeuwlakentje, mooier kan het niet!

Het 3de leeerjaar van Asper startte de dag met judo ! Iedereen kreeg een kimono aan en  we begaven ons naar de tatami! wat een moeilijke woorden allemaal.... gelukkig waren de oefeningen leuker en makkelijker! Na de nodige zelfverdediging was het tijd voor allerlei recreatieve spelen ! Super... Het 4de leerjaar van Asper had het eerste uurtje reeds recreatieve spelen gekregen ! Indiaca, mini-tennis, circusspelen ... allemaal heel leuke  activiteiten! En om te eindigen nog een uurtje korfbal , dat kon er nog net bij! Je hoorde de maagjes al knorren! 

Lekkere frietjes met stoverij, mmmmmmmmmmm!!!

Deze namiddag doen we gewoon verder met sporten , maar daar vertellen we later wel nog meer over

Maar nu laat ik jullie... Mijn maagje knort  ook . Smakelijk allemaal en tot ton é! Dikke zoenen van iedereen hier naar iedereen daar ....

Ciao !

29-11-10

JOEPIE ! DAG 1

Hallo iedereen,

hier zijn we met onze eerste nieuwsflash vanuit de verre Kempen. Deze morgen werden de leerlingen in Baaigem afgehaald door een prachtige,zeer grote bus!! Onze buschauffeur slaagde er wonderwel vrij vlot in om via onze smalle dorpswegen Vurste en Asper te bereiken. Zo was de groep van ruim 70 kinderen en 5 begeleiders compleet .

Tijdens de busrit werden de eerste vriendschappelijke contacten gelegd met de  kinderen van de verschillende vestigingsplaatsen. Er werd een leuk dvd-tje opgelegd en de sfeer zat er meteen in. Na heel wat verkeersdrukte kwamen we rond half 11 aan in Planckendael. De juffen en meesters hadden niet zomaar een bezoekje aan een dierentuin voorzien, nee hoor ..... we mochten in groepjes samenwerken en het was de bedoeling dat we allerlei soorten vragen oplosten over de dieren die we daar zagen in Muizen.  Precies het leven zoals het is van op TV, ja zelfs de Swa kwam ons een bezoekje brengen. Het was ongelofelijk tof en we hebben ook heel wat bijgeleerd. Doorheen Azië kwamen we meteen onleesbare dieren tegen: Przewalski paarden??? Daarna gibbons. Hoeveel bulten heeft een kameel, en hoe noemt zijn vriendje met maar één bol op zijn rug? Wist je dat neushoorns bijziend waren? Toch geen enkele gezien met een bril op ,hoor!In Oceanië moesten we op zoek naar o.a. kangoeroes, wombats, helmcasuarissen, koala's en andere kiwi's ! Spannend hoor!

Maar na dat vele wandelen en speuren op zoek naar de juiste antwoorden  begonnen onze buikjes te grommen! Tijd dus voor een stevige pick-nick. Dan was er even tijd voor een leuke speeltijd op de speeltuin! Via een super-mega avonturenparcours bereikten we Zuid-Amerika.We zagen prachtige veelkleurige papegaaien, maar ook griezelige gieren. Dan kwamen we op een apeneiland waar we piepkleine goudkopleeuwaapjes  konden bewonderen. Verder naar roze vogels op één poot, en wij maar denken dat de flamingo een soort dans was... Tijd voor ons laatste continent , het prachtige Afrika. We zagen er rare varkens met stekels en superkomische bonobo-apen. Weten jullie wat er allemaal in een apenpaté zit? we zullen er u volgende week alles over vertellen. Om te besluiten gingen we nog even langs bij de grootste dieren , de giraffen en als laatste zagen we een nog een leuke vriend, de (koppige) Pretoria-ezel die ons uitwuifde met een oorverdovende IA IA IA.

Heel veel blije gezichten zagen we op de bus die ons nu naar ons sporthotel in Herentals bracht. De tafel stond al gedekt en het duurde nog niet te lang of de spaghetti Bolognaise verdween als sneeuw voor de zon. De echte sneeuw is buiten al een mooi tapijt aan het vormen! De opgedane energie konden we goed gebruiken, want we moesten onze zware (!!!!) valiezen naar de kamers sleuren. Nu zijn we net klaar met het opmaken van de bedden. Net zoals de zebra van daarnet doen we onze pyjama aan en dan gaan we vlug nog wat kaartjes schrijven. Oh ja, we hebben ons niet vergeten opfrissen hoor mama en papa!!! Iedereen zal hier zeker en vast van een fantastische nachtrust genieten en dromen van de vele leuke momenten van de dag. Morgen vroeg uit de veren voor een dag vol verrassingen en plezier, maar dat is voor strakjes. Foto's van de voorbije dag proberen we nog te brengen als de kindjes onder de wol zitten. Iedereen een prettige nacht gewenst en ........geen zorgen , uw kinderen zijn in goede handen!! Groetjes aan alle mama's , papa's ,geliefden,vrienden en ook geburen ...Tot morgen eens ergens !!

!!!! CIAO  !!!!